tisdag 16 november 2010

Ska du göra ditt hexjobb detta läsår?

Hej.

Har kommer ett mycket attaktivt erbjudande till er alla.

I vår kommer alla studenter som läser till kandidat i medieteknik att göra sina 15-hp kandidatexjobb i kursen DM129X. Den kursen är mycket strukturerad med tydliga milstolpar och deadlines. Eftersom de flesta som läser till kandidat vill läsa till en masters efter tredje året så måste man vara färdig till sommaren. Kursen börjar efter jul och löper på halvfart under hela vårterminen.

Ni är alla välkomna att följa den kursen både vad beträffar föreläsningar, seminarier och grupphandledning. Att avsätta tid till att gå kursen, att följa den hela terminen och att läsa den under en bestämd tidsperiod tillsammans med andra studenter kommer i det närmaste att garantera att ni kommer att bli färdiga med era exjobb till sommaren. Ni offrar en del frihet, men får i gengäld ta del av en struktur som framgångsrikt stödjer och driver fram färdiga exjobb (i tid). Om ni tycker att detta låter intressant kommer ni alltså att i möjligaste mån att delta i den kursen på samma villkor som kandidat-studenterna.

Om du tycker att detta låter intressant bör du läsa om kursen. Titta speciellt på den (preliminära) studiehandledning som finns och fundera över vad detta skulle innebära för dig. Titta även på de utmärkta uppsatsförslag som finns.

Observera att det finns vissa skillnader mellan era och dessa exjobb. Eftersom kexjobben har en tight tidsplan uppmuntras de till att *inte* göra sina exjobb på ett företag. Att jobba på ett företag är visserligen bra på många sätt och vis, men risken att exjobbet inte blir färdigt i tid ökar och därför utgör det ett potentiellt problem. Om du vill göra ditt exjobb i ett företag till våren är det alltså hög tid att du börjar fixa med detta exakt just omedelbart bums!

Om du har några frågor bör du ställa dem här, i form av kommentarer till detta blogginlägg. Då kan jag svara på dem här och alla andra kan också se både frågan och svaret. Frågor av mer privat karaktär kan istället skickas till mig per mail.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google Analytics